T.E.H.D.A.S. blog has moved to tehdasry.fi


T.E.H.D.A.S. blog has moved to tehdasry.fi
in the future we will think about this blog.

Thank you and see you in the other Blog.


5.5.10

PORIN TAIDEKOULUN PÄÄTTÖTYÖNÄYTTELY

PORIN TAIDEKOULUN PÄÄTTÖTYÖNÄYTTELY “TUUBIN TÄYDELTÄ”
7.- 23.5.2010

”Autotalo”, Äestäjänkatu 10, Pori
ke-pe 16-19 ja la-su 12-16 (helatorstaina suljettu)

Lehdistötilaisuus to 6.5.2010 klo 15-16
AVAJAISET to 6.5.2010 klo 18-20

Porin taidekoulu tarjoaa visuaalisten taiteiden laajan oppimäärän mukaista kuvataiteen perusopetusta yli 16-vuotiaille nuorille ja aikuisille. Intensiivinen 2-vuotinen kuvataiteen iltalinja luo edellytykset kuvataiteilijana toimimiselle ja valmentaa alan opintojen jatkamiseen ammatti- ja korkea-asteen oppilaitoksissa.

Anne Engholm:
“Maalauksia, muovailuja, muodon tutkimista; uusien mahdollisuuksien ja ajatusten siirtämiseksi visuaaliseen muotoon erilaisin keinoin. Kankaan käsittelyä ennen maalaamista, leikkaamista, ompelua, taittelua, venyttämistä. Uteliaisuudesta, ideoiden innoittamana, luomisen pakosta. ”Mikä on inspiraatio?”, kysyi pikkuveli. “Se on sitä, kun taiteilija vaan luo, eikä siivoa yhtään”, vastasi Katto-Kassinen.(Astrid Lindgren.)”

Eero Karjalainen:
“Informalistinen maalaus “Avaruuden esirippu” (180x320 cm) on maalattu kankaalle akryyliväreillä. Kangas on kiinnitetty seinälle ilman kiilakehyksiä. Työvälineinä olen käyttänyt siveltimiä, maaliruiskuja, kangastuppoja ja irrallisia esineitä kuten purkkien kansia. Maalauksessa on useita maalikerroksia. Avaruus on aina kiehtonut värikkäillä, kaukaisilla muodoilla. Teoksellani halusin tuoda esille, mitä ihmeellisiä maailmoja esiripun taakse voi kätkeytyä.”

Aleksi Korpela:
“Maalaan kuvitteellisia muotokuvia ihmisistä. Sisällytän maalauksiini viivapiirustusta, ekspressiivistä värien käyttöä ja paikoitellen realistisempaa maalausjälkeä. Pyrin tekemään nähtäväksi muotokuvan asteittaisen syntymisen elottomasta paperista eläväksi hahmoksi.”

Anna-Mari Kuru:
“Maalaamani kuvat ovat erilaisia maisemia, lähellä ja kaukana - teema on niissä ehkä tärkein asia. Valitsemani prosessi vei minut rauhalliseen etenemiseen; öljymaalithan kuivuivat kovin hitaasti riippuen värin paksuudesta. Värien läpikuultavuus kiehtoo minua eli tutustuin töissäni tummiin ja vaaleisiin laseerauksiin. Työvälineetkin olivat moninaiset: siveltimien molemmat päät, maalausnesteet, rievut ja raasut. Hyvin mielin jätän maalaukseni muidenkin koettavaksi.”

Henriikka Luukinen:
“Maalaten ajatukset, tunteet. Koko elämä. Nyt päättötyössä pohdintana naisen elämä ja äidin arki. Akryyleillä ja öljyillä. Kankaalle ja levyille. Sivellen, roiskien ja raapien. Siksi koska HALUAN!”

Marjo Maljanen:
“ Maalaan maailmaani, mehevillä maaleilla, monien muidenkin makuun.”

Silja Meriläinen:
“Mitäkö tein? Patsaan betonista, vaatimattomasti.”

Kirsi Viitala:
“Teokseni “Kalliomaalauksen salaisuus” on maalauksen ja matonkuteiden yhdistelmä, kooltaan 250x270 cm. Maalaus on tehty akryyli- ja öljyväreillä kankaalle. Kuvien syntyminen on mysteeri; minulle portti jostain kaukaa, syvältä, alkukantaisuudesta.”

Lisätietoja:
Porin taidekoulun vs. rehtori Laura Lilja, puh. 044 701 1257 begin_of_the_skype_highlighting 044 701 1257 end_of_the_skype_highlighting, laura.lilja@pori.fi

TERVETULOA!

No comments:

Post a Comment