T.E.H.D.A.S. blog has moved to tehdasry.fi


T.E.H.D.A.S. blog has moved to tehdasry.fi
in the future we will think about this blog.

Thank you and see you in the other Blog.


17.3.11

Kulttuuriyhteisöjä ajetaan kuutamolle PorissaCont'akti-teatteri on yksi kipeästi uusia tiloja kaipaavista porilaisista kulttuuriyhdistyksistä.
Kuva: YLE / Jari PelkonenPorissa on huutava pula keskustan alueen kulttuuritiloista. Useat kulttuuriyhdistykset ovat joutuneet tai joutuvat muuttamaan nykyisistä tiloistaan, eikä kulttuuriväelle sopivia tiloja kaupungista juurikaan enää löydy.
Peräti kolme kulttuuriryhmää etsii parhaillaan uusia tiloja Porin keskustasta. Contakti-teatteri, Galleria 3H+K ja monikulttuuriyhdistys tarvitsevat kukin lähikuukausina uuden paikan toimia.
Esimerkiksi pitkän historian omaavan Contakti-teatterin yli kaksikymmentävuotinen taival on vaakalaudalla tilaongelman vuoksi. Vajaan kahden viikon kuluttua ensi-iltaan tuleva Rocky Horror Show jää harrastajateatterin viimeiseksi näytelmäksi tiloissa, jossa Contakti on toiminut jo lähes 17 vuotta.
Heinäkuussa edessä oleva muutto rassaa koko porukkaa, koska jatkosta ei ole vieläkään minkäänlaista varmuutta, kertoo varapuheenjohtaja Eija Hammarberg.
- No tällä hetkellä kun mitään tilaa ei ole tiedossa niin pahimmassa tapauksessa joudumme laittamaan pillit kokonaan pussiin.
Vuokrataso liian kallis harrastustoiminnalle
Keskustan alueelta Porista on tällä hetkellä vaikea löytää sopivia rakennuksia kulttuurikäyttöön. Jo vuosia kaupungissa jatkunut rakennusbuumi on vallannut kulttuurilta tilaa ja tilanne näyttää jatkuvan samana myös tulevaisuudessa.
Teatteripiireissä kehitystä ihmetellään.
- Tämän hetkinen tilanne on vähän hassu ja erikoinen. Uutisia muidenkin kulttuuriyhteisöjen taholle on tullut, että tiloja viedään alta. Kuitenkin samaan aikaan Pori on muuttumassa vahvasti opiskelijakaupungiksi ja luulisi, että tiloja ja yhteisöjä tulisi lisää. Nyt suunta on ihan päinvastainen, Hammarberg ihmettelee.
Hammarberg kertoo Cont'aktin etsineen tiloja hyvin aktiivisesti vapailta markkinoilta, mutta raha on tullut esteeksi uusien tilojen löytymiselle. Vuokrataso on liian kallis harrastelijoille.
- Ei harrastajien selkänahasta voida alkaa repimään sitä, että me voitaisiin alkaa tuottamaan lipputuloilla rahaa. Kaupungin päättäjien pitäisi nyt herätä, jos halutaan meidän kaltaisia yhteisöjä tässä kaupungissa tukea. Raha ei ole niin suuri, Hammarberg toteaa.
YLE Satakunta

No comments:

Post a Comment