T.E.H.D.A.S. blog has moved to tehdasry.fi


T.E.H.D.A.S. blog has moved to tehdasry.fi
in the future we will think about this blog.

Thank you and see you in the other Blog.


15.3.11

Galleria 3h+k:n rakennusta uhkaa purku.


Galleria 3h+k:n rakennusta uhkaa purku.


Julkaistu 14.3.2011 22:56


Porilaisen Galleria 3h+k:n rakennus on välittömän purku-uhan alla, koska rakennuksen ja sitä ympäröivän tontin omistava Kiinteistö Oy Porin Pankkitalo on löytänyt tontista kiinnostuneen rakennusliikkeen.
Osakeyhtiön hallitus kokoontuu maaliskuun lopussa käsittelemään rakennuksen purkua.
–Nyt paikalle on aikomus rakentaa 3–4 kerrostaloa liikekäyttöön. Jos purkupäätös tehdään, sovellamme kolmen kuukauden irtisanomisaikaa, kertoo toimitusjohtaja Jukka Korhonen.
Galleria 3h+k:n vuokralainen on Porin kaupunki, jonka alivuokralaisina kulttuuriyhdistykset Nyte ja Tehdas toimivat.
Porin kulttuurijohtaja Jaana Simulalle tieto purkuaikeista tulee täytenä yllätyksenä. Hän kuvailee Gallerian ja sen toiminnan merkitystä valtavaksi.
– Nyte ja Tehdas ovat valovoimaisia kulttuuritoimijoita. Ne tuovat ympärivuotisella tapahtumatuotannollaan sellaista omaleimaista kulttuuria, jota tähän kaupunkiin ei muuten tule, Simula toteaa.
Jos talo puretaan, kaupunki etsii toimijoiden käyttöön korvaavia tiloja. Koko loppuvuoden suunnitelmat tapahtumineen ja näyttelyineen ovat kuitenkin vaakalaudalla.
Rakennuksessa toimivat myös Porin Kehitysmaakauppayhdistys ry, Porin seudun Maan ystävät, Rauhanpuolustajat ja AA-kerho.

No comments:

Post a Comment